Wednesday, June 17, 2009

Λατρεμένο το απαγορευμένο…

Ταράαααμ!!! Ήρθε και η στιγμή για τους απανταχού κερατωμένους και κερατωμένες… Σήμερα λέω να αφιερώσω ένα κειμενάκι εξαιρετικά σε εσάς τους «παθόντες» και να επιχειρήσω να δώσω απάντηση στο γνωστό ερώτημα: «γιατί σε μένα??».

Σίγουρα, μέσα στα χρόνια έχει κυριαρχήσει η ιδέα πως όποιος απιστεί, ενώ βρίσκεται σε μια σχέση, συνήθως δεν καλύπτεται από αυτή. Δεν καλύπτεται, επειδή ο σύντροφός του δεν αφιερώνει το χρόνο που χρειάζεται να αφιερώσει σε αυτόν. Δεν καλύπτεται, γιατί ο σύντροφός του δεν μοιράζεται πλέον πράγματα μαζί του, όπως μπορεί να έκανε μέχρι πρότινος. Δεν καλύπτεται, γιατί μπορεί να άφησε τη σχέση του να ρουτινιάσει, να γίνει βαρετή. Δεν καλύπτεται, επειδή ‘παραγνωρίστηκαν’ με το σύντροφο του και εξατμίστηκε ο ερωτισμός και η μαγεία της σχέσης.

Θα μου πείτε όμως τώρα ότι δεν απιστούμε πάντα επειδή υπάρχει πρόβλημα στη σχέση. Πολλοί άντρες λένε πως μπορεί να κάνουν ένα «στιγμιαίο λάθος» (σαν τον Πασχάλη), επειδή υπέκυψαν σε έναν πειρασμό, χωρίς να σημαίνει τίποτα γι αυτούς. Ποιος θα μπορούσε άλλωστε να αντισταθεί σε εκείνη την ξανθιά/ μελαχρινή/ κοκκινομάλλα οπτασία που τον κοιτούσε με εκείνο το τόσο «θλιμμένο» μουτράκι συνεχώς? Τι gentleman θα ήταν αν άφηνε το κορίτσι να επιστρέψει μόνο του στο σπίτι μες τη νύχτα? Να μην την πάει ως την πόρτα? Όχι για εκείνον, για τη φουκαριάρα την κοπέλα… Να μην ανέβει και για ένα ποτό, αφού τον προσκάλεσε? Να φανεί ακατάδεκτος?

Από την άλλη πάλι οι άντρες υποστηρίζουν, πως οι γυναίκες δεν κάνουν στιγμιαία λάθη. Αυτές νιώθουν πολύ περισσότερα πράγματα όταν είναι να παραστρατήσουν. Κι όμως guys, μάθετε πως οι καιροί άλλαξαν και ναι -σύμφωνα με ερευνίτσα που έκανα- πολλές γυναίκες απιστούν στις μέρες μας απλά και μόνο για την επιβεβαίωση και την επιθυμία να γευθούν κάτι διαφορετικό. Δε γίνεται να τρώνε κάθε μέρα σπιτικό φαγητό. Πρέπει να φάνε καμιά φορά έξω και αυτές… Όπως εσείς έτσι και εκείνες θεωρούν πως χάρη σε μια τέτοια ατασθαλία θα μπορούσε να πνεύσει ανανεωτικός αέρας στη ‘νόμιμη’ σχέση τους. Θα μπορούσαν να φορτίσουν τις μπαταρίες τους και να επανέλθουν δριμύτερες στον καλό τους, χωρίς να σημαίνει κάτι γι αυτές η κίνηση αυτή.

Υπάρχει πάντα και ένα ποσοστό βέβαια που απιστεί από εκδίκηση στο στιγμιαίο λάθος του συντρόφου τους. Μια του και μια της. Και μετά περασμένα ξεχασμένα και όλα μέλι γάλα και χίλιες δυο άλλες ταιριαστές παροιμίες… Τώρα το κατά πόσον είναι σωστό αυτό, σε ποιο βαθμό ξεπερνιέται το κέρατο με αυτό τον τρόπο και συνεχίζεται η σχέση όσο πιο αλώβητα γίνεται είναι ένα άλλο θέμα…

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που το «στιγμιαίο λάθος» γίνεται το τρίτο άτομο στη σχέση? Γιατί δέχεται κανείς να είναι τριάδα, ενώ θα μπορούσε να είναι ευτυχισμένος στη δυάδα? Τι μπορεί να κερδίσει από μια τέτοια σχέση και πόσο μπορεί να επενδύσει σε αυτή, όταν ξέρει εξ αρχής πως είναι απλώς το 33,33333%?

Σίγουρα για αρκετούς μπορεί να είναι ιδιαίτερα συναρπαστική, διεγερτική και ανανεωτική μια τέτοια ‘παρανομία’. Η ύπαρξη μιας χαλαρής σχέσης, χωρίς την ενδεχόμενη πίεση και τις υποχρεώσεις που συνοδεύουν τη ‘νόμιμη’, το feeling ότι έχουν ακόμα πέραση αν και δεσμευμένοι, η αίσθηση του απαγορευμένου και το συνεχές κρυφτούλι από τον ‘επίσημο’ σύντροφο μπορούν να κάνουν επίσης πολύ ενδιαφέρον ένα τέτοιο παιχνίδι.

Ο καθένας έχει τη δική του ζωή, τη δική του καθημερινότητα και όταν ασφυκτιεί από όλα αυτά αρκεί ένα τηλεφώνημα, μια συνάντηση, μια συζήτηση, μια ‘ζεστή αγκαλιά’ βρε αδερφέ για να ξεφύγει και να ηρεμήσει. Δύο παράλληλοι βίοι που τέμνονται για λίγο και ξαναγίνονται παράλληλοι ως το επόμενο SOS, mayday κτλ. Ή κάτι σαν το delivery: παίρνεις τηλέφωνο όποτε το χρειάζεσαι και θες να παραγγείλεις κάτι. Μπορεί να φαντάζει αστείο όπως το παρουσιάζω βέβαια, μια τέτοια σχέση όμως μπορεί να είναι αρκετά τρυφερή και να σας γλυτώσει και από πολλά χρήματα ψυχολόγων και άλλων ‘υπηρεσιών’…

Όπως και να έχει, ανεξάρτητα από όλα αυτά, κάθε σχέση χρειάζεται δύο για να λειτουργήσει και κάθε μέλος της πρέπει να προσπαθήσει για αυτή. Ένας δεύτερος ερωτικός σύντροφος ή παραστρατήματα δε νομίζω πως μπορούν να καλύψουν ή να καλύπτουν εσαεί τυχόν κενά της ήδη υπάρχουσας σχέσης ούτε να επουλώσουν πληγές, ελλείψεις και δυσαρέσκειες. Γι αυτό το λόγο, όταν ο ένας από τους δύο παραστρατεί, εκεί που σαν εύκολη λύση φαντάζει η επίρριψη ευθυνών πάνω του και η αποχώρηση, μήπως πρέπει τελικά να αναλογιστούμε πού μπορεί να φταίξαμε και εμείς και ποιες είναι οι ευθύνες που μας αναλογούν?

Κλείνοντας, επειδή τα παραπάνω μπορεί να σας ήταν ήδη γνωστά, λέω να παραθέσω και μερικές ερευνούλες -όχι Κώστα, δεν είναι από μεσημεριανές εκπομπές τα ακόλουθα στοιχεία- έτσι για να δώσουμε και έναν επιστημονικό τόνο στο θέμα:

Οι γυναίκες με μεγάλο πηγούνι είναι πιο… άπιστες
Μια νέα επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έχουν μεγάλο πηγούνι, είναι πιο δραστήριες σεξουαλικά από εκείνες με μικρότερο πηγούνι. Εκτός αυτού, είναι και πιο πιθανό να απατήσουν το σύντροφό τους. Το αξιοπερίεργο είναι ότι ένα άλλο στοιχείο που διαπιστώθηκε, είναι ότι είναι λιγότερο ελκυστικές στους άνδρες που αναζητούν μια μόνιμη σύντροφο. Γιατί άραγε;

Η απιστία ενισχύει το σπέρμα
Για πρώτη φορά οι βιολόγοι ανακάλυψαν ότι όσο σκληρότερος είναι ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα σπέρματα, τόσο μεγαλύτερα, ταχύτερα, πολυάριθμα και πιο μακρόβια γίνονται αυτά. Έτσι, όσο οι θηλυκοί οργανισμοί στη φύση αναζητούν, χωρίς να βιάζονται, τον καλύτερο σύντροφο ή εμφανίζουν τάσεις απιστίας και απόρριψης της μονογαμίας, αυξάνοντας έτσι τον ανταγωνισμό μεταξύ του ανδρικού πληθυσμού, τόσο τα σπέρματα εξελίσσονται και γίνονται καλύτερα, με κάθε δυνατό τρόπο, προκειμένου να ανταποκριθούν στις γυναικείες επιθυμίες. Λέτε να αυξήσουμε τον ανταγωνισμό κορίτσια? Όχι για εμάς, για τη διατήρηση του γένους μας…

Η απιστία βλάπτει σοβαρά την υγεία
Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στην Ιταλία, υποστηρίζει ότι η απιστία μπορεί να προκαλέσει… πονοκεφάλους, που ενδέχεται να οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο!
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του παράνομου σεξ, παρατηρείται ένας τύπος πονοκεφάλου που μερικές φορές γίνεται αφόρητος! Ένας ιταλός καθηγητής σημείωσε ότι αυτός ο τύπος πονοκεφάλου πλήττει περίπου το 15% του ιταλικού πληθυσμού, κυρίως τους άνδρες.
Ο πονοκέφαλος αυτός επιδεινώνεται και από άλλους παράγοντες που σχετίζονται με την απιστία. Η αφροδισιακή τροφή, τα φάρμακα που βελτιώνουν τις σεξουαλικές επιδόσεις και το άγχος που προκαλείται από την ανάγκη να μείνει μυστική μια παράνομη σχέση δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση της υγείας ενός άπιστου.
Ο καθηγητής προσθέτει: “Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να πυροδοτήσει τρομερά ισχυρούς πονοκεφάλους που διαρκούν ακόμα και τρεις ώρες, και μπορούν να οδηγήσουν σε εγκεφαλικό ανεύρυσμα, γεγονός που ίσως αποβεί θανατηφόρο.”


That s all for now guys… Λίγα έγραψα και πάλι, είχα όμως καιρό να αναρτήσω κάτι, οπότε δικαιολογούμαι… από την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να αναρτώ και εικόνες στα κειμενάκια μου. Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια προς εύρεση υλικού! Ως τότε hugs and kisses to you all!

2 comments:

  1. pistevo teties sxesis pou perigrafis mpori na se odigisoun ston psixologo,giati apofevgis ta provlimata.
    an den milane ta zeugaria opos tha eprepe,tote ine euthini tou kathena na sinexisi i na diakopsi tin sxesi.
    tha itan oreo na asxolithis me tis erotikes fantasiosis me tin sizigo kai me tin eromeni stin apistia.
    sigxaritiria gia to ponima:)

    ReplyDelete
  2. Anonymous13/8/09 18:09

    Πολυαγαπημένο μου και χρόνια ζουζουνιάρικο "σκουληκάκι"- Μarilyn...!!!! Με πολλή χαρά και απεριόριστη αγάπη χαίρομαι τα μάλα για την όλη σου συγγραφική προσπάθεια περί των σύγχρονων προβλημάτων των νεανίων και των κορασίδων της Χ-Generation,που ταλανίζουν με ιδρώτα τις νύχτες το μαλακό τους μαξιλάρι, και δεν τολμούν να τα ομολογήσουν, προκειμένου να αποδράσουν από τη διελκυστίνδα μεταξύ επιθυμιών - "ΥπερΕγώ"...
    (χιχιχιχι)
    πολύ καλή δουλειά μικρή μου!!! Με αποκορύφωμα τη "Γιαννιωτίτιδα" και το "Να τα πούμε;;;"! Κορυφαία!!! Όλα τα άρθρα σου έχουν καυστικότητα, οξύνοια και χιούμορ!!!

    Συνέχισε έτσι και τρελλανέ μας ;-)) Περιμένουμε με εναγωνίως τις νέες έρευνες με photos "γιατρέ μου"!!!

    With lots of love,

    "sweetbombmartini" :-))

    ReplyDelete